HCL 10.4.5/Incompatible

From OSx86
Jump to: navigation, search
OS X 10.4.5
Hardware Compatibility

The following list shows all parts which are incompatible with OSx86 10.4.5.

Contents

[edit] Components

[edit] Network

If you want to work on a driver, have look at the Tulip driver. [1]

Hardware Name Manufacturer Notes
Intel 2100B Intel Has no support, doesn't work
Nforce integrated ethernet Nvidia Updated. Working with forcedeth.kext [2]
via-velocity VIA Not working. There isn't any driver available.
SIS900 SIS Not working at all
WG111 V.1 Netgear Not working at all
Intel Pro/Wireless 3945abg Intel Waiting for drivers...
Aretors AR5007EG Aretors Not Working , no drivers yet

[edit] Printers/Scanners


Printer/Scanner Hardware Name Manufacturer Notes Works
Printer photosmart 7350 HP Tried current (as of 2006-April) HP_Photosmart_Installer_10.2-10.4.dmg, released 2005-08-23, version 2.5.6. Lousy installer, forces all other applications to quit, then asks you to reboot. Install doesn't seem to go right, because printer doesn't work, and installer won't display uninstall option, as per HP's documentation. Why they have to make their new printers so hard to install is beyond me. (Still not working as of 27 March 2007--It seems that the drivers are PPC-based, which could explain why they're not acting happy on Intel-based Macs?) NO
Scanner n650u Canon Tried Canon's offical Mac OS X drivers. goofy installer. doesn't work. I don't have photoshop, another page on this wiki said they got it to work with photshop plugin. NO

[edit] Storage

nForce 4 SATA unsupported. (limited support by adding hardware IDs to AppleVIAATA.kext)

Promise FastTrack 376 Raid Controller Unsupported.

[edit] Misc



Device Type Hardware Name Manufacturer Notes Works
USB 2.0 & Firewire 400 Combo PCI Card ZUC2400 Zonet Shows up in System Profiler, but attached devices dont work. Tried possible workarounds with Extensions, etc, no luck. Chipset is VIA VT6306 and VIA VT6214L (keyword VT6214). NO
USB Modem SpeedTouch 330 Thomson USB Modem. Only PPC drivers available. Check SpeedTouch 330 website for updates. >> Consider ethernet modem/router. Check ethernet card is supported by OSX first. NO

[edit] Laptops

[edit] Acer

Acer Aspire 3020 and 5020 work after ATI IDE Patch, watch solution: http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=12555

Aspire 5020 ->AMD Turion64[ML-30] 1.60GHz 1Mb Cache; ATI Xpress 200M; ATI X600M 64MB; Unkown Error


Aspire 5020 ->AMD Turino64 1,80ghz 1gb ram ATI X700 128mb; Could not find harddrive and keyboard dosen´t work.



Aspire 5024 ->AMD Turion64[ML-34] 1.80ghz,ATI X200 chipset, 512mb ram, ATI mobility X700 128mb;
-VMWare: Works
-Native: works with myzar PPF1 patch on 10.4.6 DVD

Audio, video and wifi need to be installed seperately


Ferrari 4005WLMi AMD Turion ML37 2.0GHz waiting for root device error.


Aspire 3023wlmi ->AMD Sempron 3000 1.80ghz,ATI X200 chipset, 512mb ram, ATI mobility X700 128mb;
-VMWare: Works
-Native: works only with myzar 10.4.6 DVD

Audio, video and wifi need to be installed seperately, you must disable from bios infrared and usb legancy

[edit] Asus

ASUS L3C (L3000C) (Note: 10.4.6 Works on L3800C - although 1400x1050 broken when using ATIRadeon kext)

[edit] Clevo 900T/Hypersonic Aviator EX7/Alienware Area-51/VoodooPC ENVY Series

Seems that the Promise SATA/RAID controllers in these Clevo 900T-based systems makes installation and booting impossible. Tested on Clevo 990T in the Hypersonic Aviator EX7, confirmed not working.

-- Will work with a USB drive attached. Need to modify the video and audio per kext instructions. Also use WirelessCard_OS loader for wireless.

[edit] Compaq

  • V5101US - Partially working. Can install and boot native with Myzar 10.4.6. The following hardware does not work.

-Video: Radeon 200M Stuck at 1024x768, no widescreen, no QE/CI

-WiFi: Broadcom 802.11b/g mini-PCI (has hardware switch that does not work in OSX to turn on/off)

-Sound: Conexant AMC Audio. May work with AC97 driver, but have not tested.

[edit] HP

DV6205, no nic (intel) no sound. wireless, sound work with 10.4.8 and azaliaaudio patch. some tweaking of plist for networking get airport working. NX6125 no wireless,nic,video,sound,dma
ATI200 ATA controller gives "root device" error in native boot.
HP Compaq nx9110 'waiting for root device' ....
(My NX9110 works fine with 10.4.11 "Biggus")

a1310n "Waiting for root device" since ATI's SATA doesn't seem to be supported ZE2000WM "Waiting for root device" Error
HP Pavilion dv8135nr "waiting for root device" error
HP Pavilion dv4-1123us "waiting for root device" error. Incompatible in all versions.
HP Compaq Presario v3222 'waiting for root device'

yo tengo una hp compaq nx6125, y funciona wireless al 100% sound 90 %

If you want to run Mac OS X on nx6125, you should get version > 10.4.6 (I am working now on this laptop with MacOS 10.4.8 .



HP Dv6516tx-


Trackpad not working, -even after Tweaking-, *Works During Installation*---Syaptics Trackpad--
No Wireless,
No Audio
and Keyboard Works Sometimes,
USB/PS2 devices not working.
Eathernet Port Disabled.
Nvida Graphic card not active .
. .

    • Error Messages**

Boots Perfectly
External Mouse or Keyboard Connected the Following error Occures-onboard do not work-
Porblem loading "/system/library/External/IOATAFamily.kext/Contents/Plugins/AppleGenericPCATA.kext" Try Reinstalling or update
Problem Loading "/System/Library/External/ApplePS2Controller.kext" Try Reinstalling or update

renaming the /System/Library/External/ApplePS2Controller.kext/Content/plugins/ApplePS2Mouse.kext and others do not work either.



. . .

[edit] Dell

Inspiron 8100 Barely loads Mach_kernel, and crashes.

I have an 8100 with the Powerleap adapter running a 2.6GHz P4 (up from originial 1.4 GHz) and this is the machine I am using to edit this - it runs just fine.

[edit] Sony

Sony Vaio VGN-FS630W

sony PCG-FX201 ------ still waiting for root device error.

Sony Vaio PCG-GRX670 - Built in Touchpad and Keyboard do not work.

Sony Vaio VGN-FE21S - no Intel Pro/Wireless 3945abg, no audio (SigmaTel HDA)

Sony Vaio VGN-FJ290 - no intel wireless bg, no audio

Sony Vaio VGN-FE11S - no Intel Pro/Wireless 3945abg, no audio (SigmaTel HDA)

Sony Vaio VGN-FE550G - no Intel Pro/Wireless 3945abg, no audio

Sony Vaio VGN-FE38CP - no audio (SigmaTel HDA)

Sony Vaio VGN-FE31H - No wireless, No webcam .

Sony Vaio VGN-TT15SN/B - Couldn't erase the partition. maybe the sata chipset is not compatible. . .

[edit] FujitsuSiemens

Fujitsu-Siemens SCENIC W 620 (I915g) Works all fine, but the Integrated Audio doesn't.

[edit] Toshiba

Portégé M400: "Local APIC error" when booting from DVD, BUT...

when changing some bios´ settings, it might work! actually testing with 10.4.6 pached.

as i am using usb external driver, sometimes it crashes... so, not ready yet. (for sure Digitizer doesnt work.)

when have all done, will inform how to.

KEEP TRYING!


-- with new BIOS 3.2 probably it will work... I tested with 10.4.7 and 10.4.8 .

NB100: Installs first time without errors (at least it did on mine). Slow to install but once installed, boots relatively quickly.

Touchpad and keyboard are recognised although usb keyboard and mouse are. No wifi or ethernet recognition and the 1024x600 screen resolution is clear and fast but some times sluggs. .

[edit] Clevo/Prostar 5600D

[edit] TTX

TL5000 (No PAE support (tested with Pentium-M 1.4 Ghz)

[edit] Desktops

A8n32 Sli Delux wery wery ok !

[edit] Gateway


This page was last modified on 2 July 2011, at 15:36.
This page has been accessed 244,175 times.
Powered by MediaWiki © 2015 OSx86 Project  |   InsanelyMac  |   Forum  |   OSx86 Wiki  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain   |   Privacy policy   |   About OSx86   |   Disclaimers