HCL 10.5.8/Desktops

From OSx86
(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
(Added Dell Optiplex 270)
m (Protected "HCL 10.5.8/Desktops": Excessive spamming ([edit=autoconfirmed] (indefinite) [move=autoconfirmed] (indefinite)))

Revision as of 02:25, 19 May 2010

Template:10.5.8

Contents

DELL Dimension 9200

  • Core Quad 6600 2,4 Ghz
  • 1,5G RAM
  • NVidia 8600 GTS 256MB
  • used iatkos v7 to install and next Retail 10.5.6 whit 10.5.8 Combo Update
  • Bootloader - Chameleon 2.0 RC
  • Graphic - EFI String
  • NIC & Audio - use package from iPC 10.5.6 final
  • Almost working - not correkt recognize RAM module and procesor (see as 4,8 unknow).

Dell Optiplex GX620

  • Works 100% (except sleep, dsdt patch might fix that tho)
  • Pentium D 3.2ghz
  • 2GB RAM
  • 250GB MBR HFS+
  • GMA 950, AC97 Audio, BCM5751 enet
  • I installed ideneb 1.6 with following options.
* ICHX Fixed
* Qoopz 9.8.0
* AppleBCM5751
* Seatbelt fix
* Intel GMA 950 Desktop
* all default patches
* IOUSBFAMILY.kext
* mouse lag fix

I just went by instinct, some other configs might work. At this point, everything except Audio worked. I downloaded appleac97audio.kext here. http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=88597 If you already have it, you don't need it. Then, I modified the file per instructions here. http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.4.6/Desktops#Dell_Optiplex_GX520.2FGX620 Basically, i went in to AppleAC97Audio.kext/contents/plugins/AppleAC97AudioIntelICH.kext/Contents/Info.plist (before I added the kext) and found line:

 <string>AppleAC97AudioIntelICH</string>
 <key>IOPCIPrimaryMatch</key>
 <string>0x266e8086</string>

and made it look like this: <string>AppleAC97AudioIntelICH</string>

 <key>IOPCIPrimaryMatch</key>
 <string>0x27de8086 0x266e8086</string>

and then added the kext. I used kexthelper b7, but adding the kext manually and flushing caches would work too. Now audio works, including front outputs Problems: DMG seatbelt problem, apparently ideneb 1.6 doesn't have qoopz seatbelt fix. http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=148566 here you can find the appropiate file (for qoopz 9.8.0, the 10.5.8 seatbelt.kext) and how to install it. After this, my machine has no more kernel panics.

HP Pavilion a300n

  • Intel Celeron 2.68 ghz
  • used iatkos v7 to install
  • onboard audio (needed to install apple ac97audio.kext)
  • 768 mb of ram
  • 40 gb sta ide HD
  • 30 gb WD HD(for XP)
    • bootloader - chameleon v2
    • Kernel 9.7.0voodoo
    • ps/2 mouse and keyboard installed

everything works perfectly. on board network worked right after first install shows up as macpro 2.48 ghz intel core solo. 100% perfect in functionality. . .

Dell Optiplex GX280

  • Intel P4 3.4ghz w/HT
  • Used iDeneb v1.6 10.5.8 Lite to install
  • Onboard Audio ( had to install via OSx86 Tools and use AppleAC97audio.kext)
  • Onboard NIC (During Install: Ethernet - Broadcom - AppleBCM571) (No MAC Address but works fine)
  • 1gb DDR2
  • 40gb Sata HD
  • NEC DVD Burner
  • Onboard Video (During Install: Video - Intel - GMA950 - GMA950 Desktop)
    • Bootloader - Chameleon V2
    • Kernel - 9.5.0 VooDoo
    • Fix - Seatbelt Fix
    • Chipset - ICHx Fixed

Everything works great, Haven't found anything other than the MAC Address of the onboard NIC. Video is a little sluggish when screen saver is on, but I figure its cause of the weak onboard video. HT is turned ON in Bios, Shows up as 2x 3.46 ghz Intel Core Solo.

Dell Optiplex GX270

  • Intel Pentium 4, 2.8 GHz
  • Used iDeneb v1.6 10.5.8 Lite to install (Initially had to use safe mode to use OSx86)
  • Onboard Audio ( had to install via OSx86 Tools and use AppleAC97audio.kext)
    • Used the Leo4Allv2 (10.5.2) extensions to fix most problems
  • Onboard NIC (During Install: Ethernet - Broadcom - AppleBCM571) (No MAC Address but works fine)
  • 2gb DDR2
  • 250gb Sata HD
  • NVIDIA GeForce 5200 using Kush
  • Bootloader - Chameleon V2
  • Kernel - 9.5.0 VooDoo (Appears as "Darwin" in System Profiler)
  • Used GenericATA and ICHxxx fix

Shows up as 2.8 Intel Core Solo> Graphics

Dell Vostro 200 Slim Tower

  • Intel G33 chipset, Core 2 Duo 2.8 GHz
  • iPC 10.5.6, vanilla kernel
  • ICH10 SATA driver packaged in iPC
  • LAN: Used Realtek 8110SC-based card, detected as RTL8169 (driver included with retail Leopard)
  • Had to use IONetworkingFamily fix so "open" Terminal command would work without error message - this is the same as the Time Machine not working issue, I believe
  • Audio: ALC888 driver packaged in iPC
  • Onboard GMX3100 video works, albeit without QE/CI, and resolution limited. Added an NVIDIA 8400GS PCIe which works with QE/CI at full resolution after specifying correct NVCAP (which varies among manufacturers, even with same GPU)
  • Sleep/power-down/reboot do not work - all hang
  • Was able to update to 10.5.7 using Software Update; only had to reinstall ALC888 driver and IONetworkingFamily fix
  • Was able to subsequently update to 10.5.8 using Software Update; as before, had to reinstall ALC888 driver and IONetworkingFamily fix and all is well . . . . .

Dell Vostro 200 Slim Tower

  • Intel G33 chipset, Core 2 Duo 2.2 GHz
  • iPC 10.5.6 kernel
  • ICH10 SATA driver packaged in iPC
  • Onboard LAN not working
  • LAN: Used a 20 usd adapter USB to LAN that works on macs (worked out of the box)If you know what driver works post it below :)
  • Audio: ALC888 driver packaged in iPC
  • ATI Radeon 2400HD pro ePCI driver not listed in the iPC list. but resolution have to be loaded from start up did not work on OSX (tried many solutions but no luck)
  • Ditched the Radeon and bought a 35 USD WinFast GeForce PX8400 GS TDH All works but Quartz Extreme:Not Supported You need NVinject 0.2.0 for dual head Not the Works with NVinject 0.2.1
  • Was able to update to 10.5.8 using Software Update and you should
only had to reinstall ALC888 driver from the DVD iPC, easy... just locate it and double click . .
  • shut down not working it will restart... anyone has a suggestion about this? . . . . .

Packard Bell

IXTREME MC 2969

   * iPC 10.5.6 Universal Final
   * Kernel: Default
   * Video: Nvidia Geforce 8600 GT, Nvdarwin 512Mb
   * Audio Driver: ALC888
   * Chipset: Via
   * DVD: Philips DVD8801
   * Ram: 2*1024 Mb DDR2 3200
   * Firewire: Default
   * USB: Default
   * Keyboard: Packard Bell USB
   * Mouse: Logitech wireless USB
   * Network: Via VT6105L, use Via Rhine driver
   * Stability: no problems 

Before update: Added to com.apple.Boot.plist <key>Graphics Mode</key><string>1440x900x32</string> to have native resolution on my monitor. Also had to use seatbelt.kext version 10.5.5. Took a backup of all the kext files. Downloaded the iDeneb Combo upgrade 768 Mb. Installed it, copyed the backup kext files back. First restart run with the -v -f mode to make sure all kext files loaded. Everything works. . . . . . .

Compaq Evo D510

  • iDeneb 10.5.8
  • Kernel: Qoopz
  • Video: None (resolution at 1024x768, cant change)
  • Audio driver: AC97 (need to install from the net after install)
  • Chipset: I installed all apart from SAS, SiliconMotion and Nvidia ones, dont know which one it needs, sorry!
  • CD Drive: Works fine
  • Ram: I have 2x1024mb sticks instsalled, works fine
  • USB: Works fine
  • Keyboard: I have the apple USB keyboard, no problems
  • Network: I installed both the intel drivers, works fine, although you have to boot -f every time for it to work
  • Bootloader: Chameleon v1.0.12 (Chameleon v2 refused to boot)
  • Problems: Clicking 'About this mac' force logs you out to the login screen, losing any unsaved work. Apart from that, pretty good Hackintosh machine....
  • Note: The seatbelt fix on the install DVD doesn't work, download and install this instead of it: http://rapidshare.com/files/272585439/seatbelt_1058.zip
Powered by MediaWiki © 2015 OSx86 Project  |   InsanelyMac  |   Forum  |   OSx86 Wiki  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain   |   Privacy policy   |   About OSx86   |   Disclaimers