HCL 10.5.8/Desktops

From OSx86
Revision as of 10:27, 13 October 2009 by Dabor9th (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search

Template:10.5.8

Contents

DELL Dimension 9200

  • Core Quad 6600 2,4 Ghz
  • 1,5G RAM
  • NVidia 8600 GTS 256MB
  • used iatkos v7 to install and next Retail 10.5.6 whit 10.5.8 Combo Update
  • Graphic - EFI String
  • NIC & Audio - use package from iPC 10.5.6 final
  • Almost working - not correkt recognize RAM module and procesor (see as 4,8 unknow)


HP Pavilion a300n

  • Intel Celeron 2.68 ghz
  • used iatkos v7 to install
  • onboard audio (needed to install apple ac97audio.kext)
  • 768 mb of ram
  • 40 gb sta ide HD
  • 30 gb WD HD(for XP)
    • bootloader - chameleon v2
    • Kernel 9.7.0voodoo
    • ps/2 mouse and keyboard installed

everything works perfectly. on board network worked right after first install shows up as macpro 2.48 ghz intel core solo. 100% perfect in functionality. . .

Dell Optiplex GX280

  • Intel P4 3.4ghz w/HT
  • Used iDeneb v1.6 10.5.8 Lite to install
  • Onboard Audio ( had to install via OSx86 Tools and use AppleAC97audio.kext)
  • Onboard NIC (During Install: Ethernet - Broadcom - AppleBCM571) (No MAC Address but works fine)
  • 1gb DDR2
  • 40gb Sata HD
  • NEC DVD Burner
  • Onboard Video (During Install: Video - Intel - GMA950 - GMA950 Desktop)
    • Bootloader - Chameleon V2
    • Kernel - 9.5.0 VooDoo
    • Fix - Seatbelt Fix
    • Chipset - ICHx Fixed

Everything works great, Haven't found anything other than the MAC Address of the onboard NIC. Video is a little sluggish when screen saver is on, but I figure its cause of the weak onboard video. HT is turned ON in Bios, Shows up as 2x 3.46 ghz Intel Core Solo.

Dell Vostro 200 Slim Tower

  • Intel G33 chipset, Core 2 Duo 2.8 GHz
  • iPC 10.5.6, vanilla kernel
  • ICH10 SATA driver packaged in iPC
  • LAN: Used Realtek 8110SC-based card, detected as RTL8169 (driver included with retail Leopard)
  • Had to use IONetworkingFamily fix so "open" Terminal command would work without error message - this is the same as the Time Machine not working issue, I believe
  • Audio: ALC888 driver packaged in iPC
  • Onboard GMX3100 video works, albeit without QE/CI, and resolution limited. Added an NVIDIA 8400GS PCIe which works with QE/CI at full resolution after specifying correct NVCAP (which varies among manufacturers, even with same GPU)
  • Sleep/power-down/reboot do not work - all hang
  • Was able to update to 10.5.7 using Software Update; only had to reinstall ALC888 driver and IONetworkingFamily fix
  • Was able to subsequently update to 10.5.8 using Software Update; as before, had to reinstall ALC888 driver and IONetworkingFamily fix and all is well . . . . .

Dell Vostro 200 Slim Tower

  • Intel G33 chipset, Core 2 Duo 2.2 GHz
  • iPC 10.5.6 kernel
  • ICH10 SATA driver packaged in iPC
  • Onboard LAN not working
  • LAN: Used a 20 usd adapter USB to LAN that works on macs (worked out of the box)If you know what driver works post it below :)
  • Audio: ALC888 driver packaged in iPC
  • ATI Radeon 2400HD pro ePCI driver not listed in the iPC list. but resolution have to be loaded from start up did not work on OSX (tried many solutions but no luck)
  • Ditched the Radeon and bought a 35 USD WinFast GeForce PX8400 GS TDH All works but Quartz Extreme:Not Supported You need NVinject 0.2.0 for dual head Not the Works with NVinject 0.2.1
  • Was able to update to 10.5.8 using Software Update and you should
only had to reinstall ALC888 driver from the DVD iPC, easy... just locate it and double click . .
  • shut down not working it will restart... anyone has a suggestion about this? . . . .
Powered by MediaWiki © 2015 OSx86 Project  |   InsanelyMac  |   Forum  |   OSx86 Wiki  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain   |   Privacy policy   |   About OSx86   |   Disclaimers