Sweden FAQ

From OSx86
Jump to: navigation, search

Välkommen till OSx86 projektet! Denna faq ger dig svar på dina viktigaste frågor.

Se gärna den tekniska faqen på Tekniske FAQen (på engelsk).

Contents

[edit] Generelt

[edit] Vad är OSx86 projektet?

Det gör så att man kan köra mac os på en pc.

[edit] Vad betyder det?

Det är så att för några år sedan så bytte apple processorer i sina datorer. Det möjliggjorde att genom att kracka Operativsystemet så gick det att köra det på en pc.

[edit] Behöver man apple hårdvara

Nej inte längre.

Projekt såsom OSx86 har lyckats i att man låter Intel-baserade versionen av Mac OS X att köra på icke-Apple-maskinvara till stor del genom att kringgå TPM i programvaran.

Den "Trusted Platform Module" eller TPM är ett datorchip inbäddat i Intel-baserade Mac-datorer för att förhindra att Intel-baserade versionen av Mac OS X körs på icke-Apple hårdvara. (Under installationen av Mac OS X, Mac OS X gränssnitt med TPM. Om Mac OS X konstaterar att TPM inte finns, vägrar Mac OS X att installera eller köra.)

Att bygga din "Hackintosh" Men kan du hålla så nära maskinvarukonfiguration Intel-baserade Mac-datorer för bästa kompatibilitet. Intel Mac användning (eller har använt) antingen en Core Solo, Core Duo, Core 2 Duo eller Xeon-processor. För grafikkort, har Intel Mac sett Intels GMA950, ATI Mobility Radeon X1600, Radeon X1600 och Radeon X1900 XT, och nVidia GeForce 7300GT, 7600GT, 8600M GT eller Quadro FX4500.

[edit] Vill Apple sälja OS X för pc

Nej Apple har upprepade gånger sagt att OS X för Intel endast kommer att kunna köras på Apples hårdvara.

Naturligtvis Apple kan ändra sig när som helst. Kom ihåg att Steve Jobs ansåg att det inte skulle vara videospelar i en iPod.

Det kan finnas många goda skäl för Apple att släppa OSx86 spridas på icke patentskyddade datorer. Det kan öka Apples Hårdvaru försäljning via en liknande effekt som liknar iPod en eller helt enkelt låta dem öka sina OS marknadsandel. Vi får se ...

Naturligtvis är detta en stor debatt inom Mac samhället, eftersom versionen av Mac OS X för vanliga datorer kan leda till många problem. Apples främsta anledningen till att bygga och sälja sina datorer är den stora vinstmarginaler på maskinvaran. Om deras operativsystem fanns på någon vanlig PC, skulle de inte göra nästan lika mycket vinst från försäljning av hårdvara. Användarna är inte problemet men eftersom det är det ansvar maskinvaruleverantören att skriva drivrutiner som är kompatibla med ett visst operativsystem.

[edit] Så PC-datorer kommer att vara precis som datorer, men OS X kan endast köras på Mac-datorer?

Precis. Apple tjänar pengar genom att sälja hårdvara, så de måste göra klart att de fortsätter att sälja Mac-datorer. Men de gör också pengar genom att sälja sina OSX, förstås.

[edit] Det går inte att Apple säljer en avskalad version av OS X för x86 (_64) system?

Ja, först efter att Steve Jobs säljer hela sitt innehav aktier i Apple Inc.

Men vad skulle det tjäna till? Är inte Darwin en avskalad version av Mac OS X som kan körs på PC och Mac?

[edit] Hur förhåller det sig med pearpc?

Pearpc är en emulator som kör PowerPC-versionen av Mac OS X på en PC. Det är mycket kompatibel, men extremt långsamt. Eftersom Apple har kursen till x86-processorer, kommer det inte behövas några filer för att emulera CPU för att köra det på datorn, vilket resulterar i en mycket snabbare lösning

[edit] Utvecklar kit

[edit] Jag hörde om en DMG / ISO av OS X för Intel på Bittorrent - vad är detta?

Detta är en version av OS X Intel, avsedd att installeras på Apple hårdvara bara. DeN kommer bara att köras på Apples hårdvara som anges, såvida inte omfattande ändringar görs, vilket innebär att denna fil är olaglig. Det betyder att enligt Apples EULA att du inte får inneha det eller försöka använda den. Även på olika beroende på jurisdiktion där du bor är det olagligt att ladda ner det, ladda upp den, ge bort eller installera den .

[edit] Vad händer om jag har den här Developer Kit Install DVD? Är det lagligt köra på min PC?

Nej, det ursprungliga Developer Kit Install DVD eller identiska kopior kan endast köras på maskiner som ingår i Apple Dev Kit.

[edit] En Intel Mac ser ut som en vanlig PC - är det?

I stort sett ja. Den har en standard Pentium 4 processor och en Intel moderkort. Vidare ingår det en TPM-modul från Infineon. Den har en PC BIOS (med BIOS-inställningarna och allt) och använder en tabell PC partition. Den verkliga Intel Mac-datorer, dock använda Intels EFI (Extensible Firmware Interface) i stället för en BIOS, och använda GPT (GUID Partition Table)-partitionerade diskar i stället för den gamla Master Boot Record. Det finns även en TPM (Trusted Platform Module) chip närvarande, om Mac OS X (Intel) inte har den så startar den inte.

[edit] Har Developer Kit stöd x86_64/AMD64/EM64T?

Utvecklaren kit hårdvara stödjer x86_64, men utvecklaren kit: se OS (en Intel-version av Mac OS X 10.4.1) är endast 32-bitarsversioner.

Dem mesta Intel Macar har stöd för 64-bit anvisningar, med undantag för några Core Solo-eller Core Duo-baserade Mac-datorer, Core 2 Duo och Xeon "Woodcrest" processorer stöder helt och fullt ut EM64T och kan köras i 64-bitarsläge. Notera att Mac OS X 10.4.7 eller senare krävs för att utföra 64-bitars Intel kod. (För att skriva 64-bitars Intel-kod måste du Xcode 2,4 eller senare.)

[edit] Så Developer Kit version av OS X Intel kan bara köras på SSE3 processorer?

Ja. Det kräver en Pentium 4 eller en Athlon 64 (Venedig Core eller San Diego) om du vill att Rosetta arbeta utan att lagras. Det är möjligt att köra med SSE2 utan Rosetta, men det finns inget stöd för PPC-kod. Kärnan kan lagas så att Rosetta att arbeta på SSE2 processorer genom att översätta SSE3 instruktionerna på fluga. Den utgivna versionen av OS X för Intel och kräver SSE3 att fungera, men kan lagas arbeta utan det också.

[edit] Vilken typ av hårdvara skulle vara likvärdig med Dev Kit hårdvara?

 • CPU: måste stödja SSE2 (SSE3 krävs för att köra PPC-program)
 • Chipset: Intel 915 chipset (andra kan fungera om de stöder ICH4 eller ICH5)
 • GPU
   o Intel Graphics Media Accelerator 900
 • Moderkort
   o Intel D915GUXLK

[edit] Hur kontrollerar jag om min CPU stödjer SSE2 eller SSE3?

 • Windows-användare kan använda CPU-Z, CrystalCPUID eller WCPUID.
  * Plan 9 och Linux-användare kan bara köra kommandot `cat / proc / cpuinfo", och sedan titta i flaggorna avsnittet sse2 (SSE2) och Pni (SSE3, "Prescott nya instruktioner").
  * För andra Unix-liknande operativsystem, kan du använda vanligtvis "dmesg | less" för att se vad din processor stödjer. . . . .

CPU-Z är ok, men om du vill veta allt om dina hela hela systemet som din chipset vilken typ av chip på ljudkortet / grafikkortet / Ethernet-kort / trådlöst kort (Wifi-kort) Namn & även företag som gjorde det , samt för allt detta och lite till användning av Hiren's Boot CD. Detta är den bästa boot cd någonsin skapats den har allt på det speciellt när din byggnad en hackintosh då den här boot cd är praktiskt särskilt för forskning för att se just exakt vad du har i din box ifall du inte känner. Att kolla in denna typ av information efter att du starta upp Hiren's Boot CD, då du väljer tror jag systeminformation verktyg och så kommer det att visa massor av verktyg och de är mycket bra. Denna boot cd aldrig låt oss ner mig vare sig det är OSX, Linux eller Windows finns inga gränser med denna underbara verktyg. Du hittar den och ladda det genom att göra en Google-sökning på Hiren's Boot CD eller den senaste som är (Hiren's Boot CD 10,1) kan du ladda ner det här på denna webbplats http://www.hiren.info/pages/bootcd eller genom torrent som är snabbare åtminstone till mig på http://thepiratebay.org/ och sedan göra en sökning på Hiren's Boot CD 10,1 bara kopiera och klistra in och ladda ner. Lycka till och jag hoppas att jag inte bröt några regler, om så ledsen i förväg.

[edit] Var är otool på Dev Kit Install DVD?

Använd pax för att extrahera den från Archive.bom. (Brickster)

  /System/Installation1/Packages/Xcode Tools, i en Archive.pax.gz inne DeveloperTools.pkg (PIP)
  Annars kan det vara åtkomliga från Xcode.

[edit] Var finns kärnan förlängningar (kexts)?

Det handlar i huvudsak låg-nivå drivrutiner för Mac OS X, som kontrollerar din hårdvara och filsystem, liknande. VXD-filer i Windows, eller kärnmoduler i Linux. De lagras i/System/Library/Extensions; det kan även vara i /Library/Extensions or /Users/username/Library/Extensions


This page was last modified on 24 November 2010, at 03:35.
This page has been accessed 8,555 times.
Powered by MediaWiki © 2022 OSx86 Project  |   InsanelyMac  |   Forum  |   OSx86 Wiki   |   Privacy policy   |   About OSx86   |   Disclaimers