Editing HCL 10.4.1/Incompatible

Jump to: navigation, search

Warning: You are not logged in.

Your IP address will be recorded in this page's edit history.
The edit can be undone. Please check the comparison below to verify that this is what you want to do, and then save the changes below to finish undoing the edit.
Latest revision Your text
Line 1: Line 1:
{{Incompatible|10.4.1}}
+
'''Note: Hardware that is confirmed to be incompatible with 10.4.3 should be on the [[Incompatible hardware 10.4.3]] page.'''
 +
 
 +
The following list shows all parts which are incompatible with OSx86 10.4.1.
  
 
=Components=
 
=Components=
Line 5: Line 7:
  
 
==Unsupported Chipsets==
 
==Unsupported Chipsets==
JMicron (not detect ATA devices) .
+
JMicron (not detect ATA devices)
 
+
ULi(ALi) M1689 (not detected LAN, Audio, ATA, SATA) . .
+
  
 
==Unsupported Network==
 
==Unsupported Network==
Line 27: Line 27:
  
 
==Sound==
 
==Sound==
* Creative Labs Sound Blaster X-Fi
+
* Creative Labs Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
 
* Creative Labs SBLive! (non-usb)
 
* Creative Labs SBLive! (non-usb)
 
* Emagic Audiowerk 8/2 - PCI
 
* Emagic Audiowerk 8/2 - PCI
Line 86: Line 86:
 
JaS 10.4.8 Installed via vmware method . Native boot OK. Everything works fine except SATA not supported .
 
JaS 10.4.8 Installed via vmware method . Native boot OK. Everything works fine except SATA not supported .
 
Note:ALC883 need this.(http://forum.insanelymac.com/index.php?act=attach&type=post&id=6726)  
 
Note:ALC883 need this.(http://forum.insanelymac.com/index.php?act=attach&type=post&id=6726)  
(AMD Athlon 64X2 3800+ , 1 GB DDR2 RAM , Galaxy 7300GT) .
+
(AMD Athlon 64X2 3800+ , 1 GB DDR2 RAM , Galaxy 7300GT)
 
+
== MSI K8N Neo3 (MS-7135) ==
+
 
+
With nVidia nForce4-4x Chipset/AMD Sempron 2600+ CPU/1Gb RAM Seagate 60Gb HD -> restarts in 0.1 seconds after loading kernel.
+
If booting kernel in Safemode (-x) loads kernel, lots of lines of modules loading and restarts automatically about 1 min after.
+
No go with any other boot options. .
+
  
 
=Unsupported Laptops=
 
=Unsupported Laptops=
Line 134: Line 128:
 
*Satellite M45-S351
 
*Satellite M45-S351
 
*Satellite M45-s265: Hangs at boot
 
*Satellite M45-s265: Hangs at boot
*Satellite M35-s359: Hangs at boot .
+
*Satellite M35-s359: Hangs at boot
*Satellite A215-S4807: Hangs at boot
+
*Satellite U405D-S2582
+
  
 
==Compaq==
 
==Compaq==
 
* 700Z/700US and all 700 series
 
* 700Z/700US and all 700 series
* Presario 2500 series: PCMCIA card error
 
 
----
 
----
 
*Armada 110
 
*Armada 110
Line 153: Line 144:
 
Works but is very unreliable, works if it was turned on in windows before shutting down occasionally. It constantly turns on and off and when it is on, OS X doesn't realize it...
 
Works but is very unreliable, works if it was turned on in windows before shutting down occasionally. It constantly turns on and off and when it is on, OS X doesn't realize it...
  
-Sound:  Conexant AMC Audio.  May work with AC97 driver, but have not tested.
+
-Sound:  Conexant AMC Audio.  [[May]] work with AC97 driver, but have not tested.
*EDIT: Onboard Conexant HD Audio works with AppleAzalia.kext.  Search InsanelyMac forum for download. .
+
*EDIT: Onboard Conexant HD Audio works with AppleAzalia.kext.  Search InsanelyMac forum for download.
----
+
Presario SG3109LA And Series.
+
Motherboard Non-compatible. (Still Waiting for root device).
+
  
 
==Gateway==
 
==Gateway==
Line 163: Line 151:
 
Does not install, ATI Xpress x200M chipset, still waiting for root device, but Suse 10.1 with XGL works :)
 
Does not install, ATI Xpress x200M chipset, still waiting for root device, but Suse 10.1 with XGL works :)
 
   *If it is a 200M and not an x200 chipset like the mt3707, try booting with just one cpu.
 
   *If it is a 200M and not an x200 chipset like the mt3707, try booting with just one cpu.
Re: It is Mobile Athlon64 3400 and has 1 core, so cpus=1 doesn't help, however it takes Kalyway 10.5.1 but keeps on rebooting on restart, cannot even get to single user mode.
 
  *Re: Try using leo4all v3, and use a USB DVD+R/DVD ROM drive. Also try a USB drive adapter, and connect the internal HDD <br>to that. This technique worked perfect for me.
 
  
 
*Gateway MX3414
 
*Gateway MX3414
Line 170: Line 156:
  
 
*Gateway mt3707
 
*Gateway mt3707
Press F8 for boot options and type "cpus=1" (without quotes) to boot up with only one cpu and it should work just fine. . .
+
Press F8 for boot options and type "cpus=1" (without quotes) to boot up with only one cpu and it should work just fine.
  
 
==HP==
 
==HP==
Line 178: Line 164:
 
*HP pavilion zd8250la Could install on 2nd partition ok, but hangs in boot up process. After a short time showing the gray apple boot up screen it comes up with a small circle with a diagnal line through it (no entre type sign) I presume it cannot access the HD to fully boot up correctly. Pressing "F8" at boot up and typing in "-x -v plaform=X86PC" I actually got to SEE the error message. "Still waiting for root device". I will keep trying :-/ - Solved :-) Nice OSX86 running. I read somewhere that during the installation "Don't be a dumb monkey" and press continue, continue.... during the installation process. So, I chose "customize", and installed AMD, Intel patches" - everything works except sound, working on that now... and low rez for me 17" wide. How did you solve the still waiting for root device error?
 
*HP pavilion zd8250la Could install on 2nd partition ok, but hangs in boot up process. After a short time showing the gray apple boot up screen it comes up with a small circle with a diagnal line through it (no entre type sign) I presume it cannot access the HD to fully boot up correctly. Pressing "F8" at boot up and typing in "-x -v plaform=X86PC" I actually got to SEE the error message. "Still waiting for root device". I will keep trying :-/ - Solved :-) Nice OSX86 running. I read somewhere that during the installation "Don't be a dumb monkey" and press continue, continue.... during the installation process. So, I chose "customize", and installed AMD, Intel patches" - everything works except sound, working on that now... and low rez for me 17" wide. How did you solve the still waiting for root device error?
 
*HP 500. can't width screen, and network (wire/wireless)
 
*HP 500. can't width screen, and network (wire/wireless)
 +
 +
==Dell==
 +
*it installs and runs very good.
 +
but the audio driver for the sigmatel ac97 isn't available.
  
 
==Packard Bell==
 
==Packard Bell==
Line 199: Line 189:
 
<li>GFX0: match category IOFramebuffer exists</i></ul></ul></ul>
 
<li>GFX0: match category IOFramebuffer exists</i></ul></ul></ul>
 
* VGN-FE790G - 0b error
 
* VGN-FE790G - 0b error
* PCG-GRZ615M (DE) -  did not find any keyboard
+
*PCG-GRZ615M (DE) -  did not find any keyboard
* VGN-FS270 - when boot DVD , crash on usb detected. die die
+
*VGN-FS270 - when boot DVD , crash on usb detected. die die
* VGN-A397XP - when boot crashes on usb detection and set to kernel panic
+
*VGN-A397XP - when boot crashes on usb detection and set to kernel panic
 
* VGN-SZ440N11 - Still waiting for the root device
 
* VGN-SZ440N11 - Still waiting for the root device
* VGN-FZ31M - kernel panic
 
  
 
=Unsupported PCs=
 
=Unsupported PCs=
Line 222: Line 211:
  
 
==Emulators==
 
==Emulators==
 
Virtualbox under Windows will not boot up any OSX86 CD and get to installation when running on Windows Vista: Unable to find SMBIOS table. Setting Platform=ACPI has no effect.
 
  
 
Virtual PC 2004 dies a horrible death (kernel panic) when attempting to boot OSX x86.
 
Virtual PC 2004 dies a horrible death (kernel panic) when attempting to boot OSX x86.
Line 230: Line 217:
  
 
Virtual PC 2007 RC1
 
Virtual PC 2007 RC1
 
Virtual PC 2007 Final won't boot any OSX86 CD. Instantly reboots.
 
  
 
Virtual Server 2005 does the same thing.
 
Virtual Server 2005 does the same thing.
Line 238: Line 223:
  
 
Qemu 0.7.2 with kqemu dies (debugger: double panic), freezes and eats CPU seconds after booting. YMMV without kqemu or when booting -x
 
Qemu 0.7.2 with kqemu dies (debugger: double panic), freezes and eats CPU seconds after booting. YMMV without kqemu or when booting -x
 
[[Qemu]] 0.9.1 can boot and install Leopard successful from the DVD, but thereafter not from the just installed hard disk.
 
 
  
 
---Has anyone tried Parallels Workstation (for Windows and Linux)?
 
---Has anyone tried Parallels Workstation (for Windows and Linux)?
  
I tried Parallels Desktop 3.0 with Windows (XP, and Vista) and Linux (Ubuntu). Only with Windows XP has a 100% stability, with Ubuntu crash, and XP has a Low performance. (Mac OS x86 10.4.10, Biostar 775, Intel Pemtium D 945, 1.5 gb Ram, nVidia GeForce FX 5500 agp 256mb) . . . . . . . . . .
+
I tried Parallels Desktop 3.0 with Windows (XP, and Vista) and Linux (Ubuntu). Only with Windows XP has a 100% stability, with Ubuntu crash, and XP has a Low performance. (Mac OS x86 10.4.10, Biostar 775, Intel Pemtium D 945, 1.5 gb Ram, nVidia GeForce FX 5500 agp 256mb)

Please note that all contributions to OSx86 may be edited, altered, or removed by other contributors. If you do not want your writing to be edited mercilessly, then do not submit it here.
You are also promising us that you wrote this yourself, or copied it from a public domain or similar free resource (see OSx86:Copyrights for details). Do not submit copyrighted work without permission!

Cancel | Editing help (opens in new window)

Templates used on this page:

Powered by MediaWiki © 2021 OSx86 Project  |   InsanelyMac  |   Forum  |   OSx86 Wiki   |   Privacy policy   |   About OSx86   |   Disclaimers