HCL 10.4.3

From OSx86
(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
(1792)
(sHtyzS https://writemyessayforme.web.fc2.com/#writemyessay)
 
(11 intermediate revisions by 8 users not shown)
Line 1: Line 1:
'''ONLY add hardware which you have TESTED. Don't add hardware just because you think it might work.'''
+
sHtyzS https://writemyessayforme.web.fc2.com/#writemyessay
 
+
Newly added: [[Hardware_.kext_Patching_List]]
+
 
+
'''Please add hardware into tables.'''<br>
+
This is a component level hardware compatibility list. We want to keep it as accurate as possible, but please, do not entirely rely on this list when buying hardware. Add which parts you have working in the categories listed below, or create a new category. Please keep alphabetical order inside the categories. The categories themselves are ordered by popularity.<br>
+
Please list any caveats or problems as well.<br><br>
+
 
+
'''This is for 10.4.3 builds only.'''
+
 
+
AqV3Dx  <a href="http://qqwkvonghpzb.com/">qqwkvonghpzb</a>, [url=http://svycvoulhcfk.com/]svycvoulhcfk[/url], [link=http://zcvhqacziyij.com/]zcvhqacziyij[/link], http://pregjzzrisrx.com/
+
 
+
ZKYNa8  <a href="http://zttlinarehvi.com/">zttlinarehvi</a>, [url=http://llqucfkpeldz.com/]llqucfkpeldz[/url], [link=http://gqhcnjnmqmnb.com/]gqhcnjnmqmnb[/link], http://cjbaazkkltru.com/
+
 
+
aVPJ0I  <a href="http://vwrswxihxoch.com/">vwrswxihxoch</a>, [url=http://nlqeokrkluzt.com/]nlqeokrkluzt[/url], [link=http://iouxttafwhze.com/]iouxttafwhze[/link], http://ikhkefvoneyr.com/
+
 
+
==Optical Drives==
+
<table width="90%" border="1">
+
  <tr>
+
    <th width="16%" scope="col">Hardware Name</th>
+
    <th width="16%" scope="col">Type</th>
+
    <th width="17%" scope="col">Manufacturer</th>
+
    <th width="40%" scope="col">Notes</th>
+
    <th width="27%" scope="col">Fully working without patching</th>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>HP DVD Writer 940d</td>
+
    <td>DVD+/-R/RW DL</td>
+
    <td>HP</td>
+
    <td>Works flawlessly</td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>Lite-ON SOHW-1693S14C</td>
+
    <td>DVD+/-R DL</td>
+
    <td>Lite-ON</td>
+
    <td>Works flawlessly, makes great burns using both Disk Utility &amp; NTI Dragon Burn. Highly recommened!!!</td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>Lite-ON D1693</td>
+
    <td>DVD-ROM</td>
+
    <td>Lite-ON</td>
+
    <td>You have to use PatchBurn to get support in iLife</td>
+
    <td>no</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Lite-ON SOHW-1673S06C</td>
+
    <td>DVD-RW</td>
+
    <td>Lite-ON</td>
+
    <td>You have to use PatchBurn to get support in iLife</td>
+
    <td>no</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Lite-ON SOHW-1633S</td>
+
    <td>DVD-ROM</td>
+
    <td>Lite-ON</td>
+
    <td>Only tested redaing CDs but they work fine.</td>
+
    <td>maybe</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Matsushita  SR-8585</td>
+
    <td>DVD-ROM</td>
+
    <td>Matsushita</td>
+
    <td>read-only ATA</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Matsushita UJ-DA760 (IBM ThinkPad R50e)</td>
+
    <td>CD-RW/DVD-ROM</td>
+
    <td>Matsushita</td>
+
    <td>Everything works flawlessly; Reads CD's and DVD's, burned a few CD's in iTunes with no issue</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>MATSHITA UJ-831D</td>
+
    <td>DVD+-RW DL</td>
+
    <td>Matsushita</td>
+
    <td>Full Func on every Disc</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
 
+
  <tr>
+
    <td>NEC</td>
+
    <td>DVD-+RW</td>
+
    <td>NEC</td>
+
    <td>Everything works.</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>TEAC DV-W516GA</td>
+
    <td>DVD-+RW</td>
+
    <td>TEAC</td>
+
    <td>Works Perfect</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>TS-H552D/SH-W162D</td>
+
    <td>DVD+/-RW</td>
+
    <td>TSSTcorp/Samsung</td>
+
    <td>Reads CDs and DVDs fine. Burns CDs fine. DVD burning not yet tested. iLife not tested.</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>Panasonic LF-D310</td>
+
    <td>DVD-R/DVD-RAM</td>
+
    <td>Panasonic/Matsushita</td>
+
    <td>Reads CD's and DVD's.  Haven't tried to burn yet</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Pioneer DVD-120</td>
+
    <td>DVD-ROM</td>
+
    <td>Pioneer</td>
+
    <td>Works Perfect</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Pioneer DVR-A06</td>
+
    <td>DVD-RW</td>
+
    <td>Pioneer</td>
+
    <td>Works Perfect</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>Pioneer DVR-A08</td>
+
    <td>DVD-RW</td>
+
    <td>Pioneer</td>
+
    <td>Works great.</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Pioneer DVR-105</td>
+
    <td>DVD-RW</td>
+
    <td>Pioneer</td>
+
    <td>Works great.</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Pioneer DVR-108</td>
+
    <td>DVD-RW</td>
+
    <td>Pioneer</td>
+
    <td>Works great.</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Pioneer DVR-109</td>
+
    <td>DVD-RW</td>
+
    <td>Pioneer</td>
+
    <td>ASP now shows Apple Shipped/Supported</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>Pioneer DVR-106S 0122</td>
+
    <td>DVD-ROM</td>
+
    <td>Pioneer</td>
+
    <td>Works Great. Native Install for disk with all JaS and Maxxuss patches.</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Pioneer DVR-110D</td>
+
    <td>DVD-RW DL</td>
+
    <td>Pioneer</td>
+
    <td>Works Perfectly</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Plextor PX-130A</td>
+
    <td>DVD-ROM</td>
+
    <td>Plextor</td>
+
    <td>Works great.</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Plextor PX-740A</td>
+
    <td>DVD+-RW DL</td>
+
    <td>Plextor</td>
+
    <td>Works great.</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Plextor PX-716SA</td>
+
    <td>DVD+-RW DL</td>
+
    <td>Plextor</td>
+
    <td>SATA, works perfect, just like superdrive, Dual Layer not tested</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>LG SuperMulti Dual-Layer DVD+-R/RW</td>
+
    <td>DVD/CD Burner (Dual Layer)</td>
+
    <td>LG</td>
+
    <td>Works great.</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>LG SuperMulti Dual-Layer DVD+-R/RW 4163B</td>
+
    <td>DVD/CD Burner (Dual Layer)</td>
+
    <td>LG</td>
+
    <td>Works great.(Tested in Roxio's Toast 6 Platinum)</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>LG SuperMulti Dual-Layer DVD+-R/RW 4166B</td>
+
    <td>DVD/CD Burner (Dual Layer)</td>
+
    <td>LG</td>
+
    <td>Works great. Lightscribe &amp; DVD-Ram not tested yet! Tested in DVD Studio Pro 4</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Samsung DVD-Rom SD-616E</td>
+
    <td>DVD-Rom</td>
+
    <td>Samsung</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Samsung DVD R/RW SH-W08A</td>
+
    <td>DVD +/-RW</td>
+
    <td>Samsung</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Slimtype DVDRW SOSW-852S</td>
+
    <td>DVD +/-RW</td>
+
    <td>Lite-ON</td>
+
    <td>Acer OEM</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Sony DVD RW DW-U18A</td>
+
    <td>DVD +/-RW</td>
+
    <td>Sony</td>
+
    <td>Reads CDs/DVDs without patching, but needs PatchBurn to burn CDs/DVDs.</td>
+
    <td>No</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
<td>Sony DVD RW DW-Q28A</td>
+
<td>DVD +/- RW</td>
+
<td>Sony</td>
+
<td>Excellent</td>
+
<td>yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
<td>Sony DVD RW DW-Q30A</td>
+
<td>DVD +/- RW</td>
+
<td>Lite-ON</td>
+
<td>Excellent</td>
+
<td>yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
<td>Sony DRU-800A</td>
+
<td>DVD ±R/W ±R DL</td>
+
<td>Sony</td>
+
<td>Burning works with iTunes &amp; DiscBlaze 6. Untested with iLife</td>
+
<td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
<td>Lite-On SOHW-1693s</td>
+
<td>DVD+R DL RW</td>
+
<td>Lite-ON</td>
+
<td>;Excellent</td>
+
<td>yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
<td>Benq DW1640</td>
+
<td>DVD +/- R DL RW</td>
+
<td>Benq</td>
+
<td>Excellent</td>
+
<td>yes</td>
+
</tr>
+
  <tr>
+
    <td>QSI DVDRW SDW-042</td>
+
    <td>DVD +/-RW</td>
+
    <td>QSI</td>
+
    <td>Everything works.</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
<td>Mad Dog MD-16XDVD9-8X</td>
+
<td>DVD±RW DL</td>
+
<td>Mad Dog Multimedia</td>
+
<td>Burn support in Finder, iTunes, Disk Utility, etc without Patching including DL.  iMovie '06 requires PatchBurn but everything seems to work once patched.</td>
+
<td>No</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
<td>LaCie d2</td>
+
<td>DVD±RW DL</td>
+
<td>LaCie</td>
+
<td>burned a CD in iTunes, and burned a DVD+ using Popcorn, worked perfectly</td>
+
<td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
<td>BenQ DW1610</td>
+
<td>DVD±RW</td>
+
<td>BenQ</td>
+
<td>Excellent - wrote a DVD</td>
+
<td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
<td>Toshiba SD-R5372 (TU55biosupdate)</td>
+
<td>DVD±RW DL RW</td>
+
<td>Samsung</td>
+
<td>Excellent</td>
+
<td>yes</td>
+
</tr>
+
</table>
+
<br>
+
 
+
==Sound Cards==
+
<table width="90%" border="1">
+
  <tr>
+
    <th width="16%" scope="col">Hardware Name </th>
+
    <th width="17%" scope="col">Manufacturer</th>
+
    <th width="40%" scope="col">Notes</th>
+
    <th width="27%" scope="col">Fully working without patching</th>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>AD1980 on VIA 8237</td>
+
    <td>ADI</td>
+
    <td>Needed to edit a plist to get this working - check the boards. Plays without skipping, but sounds too high-pitched?  (Is it just the chip that does this? Haven't listened to it on other OSes.)</td>
+
    <td>No</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>C-Media 8738</td>
+
    <td>CMI</td>
+
    <td>Have to install driver from win2osx forums.. Works great!<br />Mines skips like crazy!!! P4 Nor SSE2 PAE<br />Only skips if running 8f1111 with test patches 8f1099 and 8f1111a releasev2 works great <br /> <b>For 10.4.3 you will need a recompiled driver. In 10.4.3, the Mic. and Line in is not working </b> and thank a dogbert.</td>
+
    <td>no</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>AudioPCI</td>
+
    <td>Creative</td>
+
    <td>Board ID: CT4810, Works natively using Maxxuss Driver available from his website. 8f1099 untested.</td>
+
    <td>No</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>FA-101 (Firewire)</td>
+
    <td>EDIROL</td>
+
    <td>Works perfect with the default sound drivers, 10 x IN, 10 x OUT, MIDI - the works!</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>ES1370 PCI</td>
+
    <td>Ensoniq</td>
+
    <td>Line Out, Line In, and Mic all work (See Maxxuss's website)! Might be misleading (since it only speaks about VMWare), but know that it also works natively.</td>
+
    <td>No</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Hercules Muse pocket USB 5.1</td>
+
    <td>Hercules</td>
+
    <td>Works great!</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Siberia</td>
+
    <td>Icemat</td>
+
    <td>Very small and tiny soundcard. Works great on default drivers, recognized after plugging in.</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>LVA-8712 USB Headset</td>
+
    <td>Labtec</td>
+
    <td>Works perfectly out of the box. Earphones, microphone, and controls work perfectly.</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Logitech USB headset</td>
+
    <td>Logitech</td>
+
    <td>Both recording and phones work.</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>M-Audio Firewire</td>
+
    <td>M-Audio</td>
+
    <td>Works with beta drivers for 10.4.4 available @ [http://www.m-audio.com/index.php?do=support.drivers&amp;f=647&amp;dl=yes M-Audio support page]</td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
  <tr>
+
    <td>nForce3 250 AC97</td>
+
    <td>nVidia</td>
+
    <td>Works out-of-the-box with Jas' PPF patch</td>
+
    <td>No</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>nForce4 Ultra AC97</td>
+
    <td>nVidia</td>
+
    <td>Works out-of-the-box with Jas' PPF patch</td>
+
    <td>No</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>ALC880</td>
+
    <td>Realtek</td>
+
    <td>HD Line Out (24-bit 2 channel) works with plist tweaking, driver tends to be very flaky under 8F1099 after cold reboot but somewhat better under 8F1111. Line In (24-bit 2 channel) can also be made to work on many mobos with some further tweaking.  (http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=5064)</td>
+
    <td>No</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>C-Major AC97</td>
+
    <td>Sigmatel</td>
+
    <td>Works like a charm right out of the box</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>HDA sigmatel 9220 codec audio on i945G/ich7 chipset</td>
+
    <td>Sigmatel</td>
+
    <td>Works great! remember to plug your speakers into the blue input</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Integrated 2 Channel USB Audio Controller</td>
+
    <td>Sinovoice</td>
+
    <td>Works great!</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>Soundblaster PCI 128</td>
+
    <td>Soundblaster</td>
+
    <td>Works perfect.</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>SoundMax Integrated</td>
+
    <td>SoundMax</td>
+
    <td>Needs the AppleAC97Audio.kext compiled for 10.4.3</td>
+
    <td>No</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Audio Advantage micro</td>
+
    <td>Turtle Beach</td>
+
    <td>Small USB sound card only with sound output. No driver is needed. Works great. A second look: Works out-of-the-box, but my sound is shifted to the left, easily fixed in the sound prefs.</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Integrated VIA 8233</td>
+
    <td>VIA</td>
+
    <td>Works with the AppleAC97Audio.kext only the Left Channel....</td>
+
    <td>No</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>G2.1u guitar DSP</td>
+
    <td>ZOOM tech.</td>
+
    <td>Working flawlessly without any required drivers and without latency.</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>Terratec Aureon 5.1 USB MK II</td>
+
    <td>Terratec</td>
+
    <td>Works great, no drivers needed</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>Audiotrak Maya EX 5.1 USB</td>
+
    <td>Audiotrak</td>
+
    <td>Works great, no drivers needed</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>Digifire 7.1</td>
+
    <td>Hercules</td>
+
    <td>Doesn't work. FireWire ports are Working !</td>
+
    <td>no</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>ALC655 (AC97)</td>
+
    <td>Realtek</td>
+
    <td>Left Channel Only [kash cannot make his work]</td>
+
    <td>[No]</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>UltraPortable Audio Card USB</td>
+
    <td>SPEED-LINK</td>
+
    <td>works perfect</td>
+
    <td>yes</td>
+
</tr>
+
</table>
+
<br>
+
 
+
==Networking Cards==
+
<table width="90%" border="1">
+
  <tr>
+
    <th width="16%" scope="col">Hardware Name </th>
+
    <th scope="col">Wireless/Ethernet/Dialup</th>
+
    <th width="17%" scope="col">Manufacturer</th>
+
    <th width="40%" scope="col">Notes</th>
+
    <th width="27%" scope="col">Fully working without patching</th>
+
</tr>
+
  <tr>
+
    <td>RTL8139 NIC</td>
+
    <td>Ethernet</td>
+
    <td>CNet Technology</td>
+
    <td>RealTek  PCI 10/100 NIC. Works from the start with patched 10.4.3 DVD.</td>
+
    <td>maybe</td>
+
</tr>
+
 
+
<tr>
+
    <td>3C905B-TX</td>
+
    <td>Ethernet</td>
+
    <td>3Com</td>
+
    <td>Appears limited to 10mbps</td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>WL-167G USB Adapter (RT2571 chipset)</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Asus</td>
+
    <td>For 8f1111 you may download this  [http://www.ralink.com.tw/drivers/Mac/STA_2500USB%20D-1.1.2.0%20OS-10.4.X%202005_11_29.dmg driver] from the Ralink site. The USB-Stick needs to be reconnected after every boot/reboot to get recognized/loaded. NB: Others have found Ralink drivers to be unstable under 10.4.3.</td>
+
    <td>No</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>Wireless G USB Network Adapter Part&amp;# F5D7050</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Belkin</td>
+
    <td>Needs OS X driver for 11g-RT2500 from the [http://www.ralinktech.com/supp-1.htm Ralink Site]. This driver needs to run an app each restart, and there have been problems with the driver refusing to recognize the presence of the adapter, or fail to auto-connect to a profile site. Stability is very poor. <b>Note:</b> This only describes revision 3 (version 3000) of the adapter.</td>
+
    <td>No</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>Wireless G USB Network Adapter Part # F5D7050, Hardware Revision 5 (version 5000)</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Belkin</td>
+
    <td>Stable and works perfectly with 10.4.5 extension in 10.4.3 (8F1111g, Jas 4.2b), <code>IO80211Family.kext</code>. Google and download the <i>Intel 10.4.5 update</i> from Apple.com, extract extensions (UltraISO, Pacifier, etc.) and use. No need to copy anything else.</td>
+
    <td>No</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>Buffalo PCMCIA Wireless Adapter WLI-CB-G54S-US</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Broadcom</td>
+
    <td>In 10.4.3 (8F1111g), Follow these [http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=6971# directions] to apply the IO80211Family.kext from 10.4.4, but before moving the file over, add the string 'pci14e4,4320' to the key IONameMatch in IO80211Family.kext/Contents/PlugIns/AppleAirPortBrcm4311.kext/Contents/Info.plist. Caution: Only copy IO80211Family.kext to your System/Library/Extensions folder, you can leave everything else as is.</td>
+
    <td>No</td>
+
</tr>
+
 
+
<tr>
+
    <td>Dell TrueMobile 1400 (BCM4324)</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Broadcom</td>
+
    <td>Running on a Dell Inspiron 5100.  In 8f1111, you use IO80211Family.kext from 10.4.4 to let the card be recognized.  See [http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=8522 thread entry] for instructions.</td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
 
+
<tr>
+
    <td>Dell TrueMobile 1450 (BCM4309KFB based)</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Broadcom</td>
+
    <td>Recognized as Airport Extreme in 099 build.  Works flawlessly! (In 8f1111 you use IO80211Family.kext from 10.4.4 and it will then see the card.  Signal strength meter might not work though.)</td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>Dell TrueMobile 1450 USB</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Conexant</td>
+
    <td>Conexant GW3887 (PrismGT) Chipset</td>
+
    <td>No</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>NetXtreme 5751 Integrated Gigabit Ethernet Controller</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Broadcom</td>
+
    <td>I don't feel like deleting the entry from the HCL =&amp;gt; If someone managed to install it, please write here how to. Doesn't work Native or Patched for me. The BCM 5751 (14e4 1677) appears in the HCL but I have been unable to make it work With 10.4.1 and 10.4.3 using tha patched kext for 5701 or the TULIP kext on a HP dc7100. This eth should be removed from here or some more information should be given.</td>
+
    <td>Yes (edited => NO / Didn't work for me)</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>NetXtreme BCM4401-A1 Integrated Fast Ethernet Controller</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Broadcom</td>
+
    <td>Flawlessly working in both Native and VMware</td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>NetXtreme BCM570x Integrated Gigabit Ethernet Controller</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Broadcom</td>
+
    <td>For instructions, see [http://win2osx.net/forum/showthread.php?t=2380 this thread].</td>
+
    <td>No</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>C54Ri Wireless PCI Card (RT2500 based)</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Conceptronic</td>
+
    <td>Used drivers available in this [http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=2142&amp;st=20 thread] and it works (didn't test WEP/WPA) but it locks up the computer sometimes (build 8f1111A). NB: Others have experienced instability with the Ralink drivers under 10.4.3.</td>
+
    <td>No</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
  <td>FA311 FE Rev.1</td>
+
  <td></td>
+
  <td>D-Link</td>
+
  <td>Works without any patching, at 100baseTX Full Duplex</td>
+
  <td>Yes</td>
+
</tr>
+
 
+
<tr>
+
    <td>DFE-530TX+ Rev. B1</td>
+
    <td></td>
+
    <td>D-Link</td>
+
    <td>Does not work, appears greyed out in the list of network cards.</td>
+
    <td>No</td>
+
</tr>
+
 
+
<tr>
+
    <td>DFE-530 TX+ Rev C1</td>
+
    <td></td>
+
    <td>D-Link</td>
+
    <td>I Put it in my PCI slot, and it was detected automatically.  I used a Native Install off a Patched 10.4.3 DVD, not sure if the DVD did anything special. Linux lspci detects card as  Ethernet Controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)    0000:04:00.0 0200: 10ec:8139 (rev 10)</td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>DFE-530TX+ Rev. F1</td>
+
    <td></td>
+
    <td>D-Link</td>
+
    <td>Does not work. Unlike the C1 revision, the F1 is not recognized at all.</td>
+
    <td>No</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
  <td>DFE-538 TX</td>
+
  <td></td>
+
  <td>D-Link</td>
+
  <td>Works without any patching</td>
+
  <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>DWL-122G Rev b1 (Wireless)</td>
+
    <td></td>
+
    <td>D-Link</td>
+
    <td>see latest 29/11/05 RT2500 OSX 10.4.x USB Driver at [http://www.ralinktech.com/supp-1.htm Ralink] NB: Others have found the 10.4 driver to be unstable at best.</td>
+
    <td>No</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>8254X Ethernet Network Connection</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Intel</td>
+
    <td>Intel® 82540EP Gigabit Ethernet Controller</td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>Internal 56k v.92 modem</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Intel</td>
+
    <td>Uses Ambient MD5628 chipset, recognized as built-in serial modem, not shown in System Profiler but found in System Preferences/Networking </td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>PRO/1000 CT Network Connection</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Intel</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>PRO/100M Managed Network Card</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Intel</td>
+
    <td>Is recognized as an onboard card. If you have two, the second is shown as a generic card. You can bridge the connection between the two to do something similar to Internet Connection Sharing on Windows - plug the second card into a switch and the mac can be either a firewall or honeypot (or anything else you can conjure up)</td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>PRO/11 VE Network Connection</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Intel</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
  <td>LNE100TX v5</td>
+
    <td></td>
+
  <td>Linksys</td>
+
  <td>Had to recompile tulip.kext for 10.4.3 See this [http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=6115&amp;pid=38453&amp;mode=threaded&amp;show=&amp;st=&amp;#entry38453 link]</td>
+
  <td>No</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>WMP54G Wireless-G PCI Adapter (RT2500 chipset)</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Linksys</td>
+
    <td>See this [http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=2142&amp;st=20 forum thread]. NB: Others have found Ralink drivers to be unstable at best under 10.4.3.</td>
+
    <td>No</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>WMP54G v2 PCI Adapter</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Linksys</td>
+
    <td>In 10.4.3 (8F1111g), Follow these [http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=6971# directions] to apply the IO80211Family.kext from 10.4.4, but before moving the file over, add the string 'pci14e4,4320' to the key IONameMatch in    IO80211Family.kext/Contents/PlugIns/AppleAirPortBrcm4311.kext/Contents/Info.plist. Caution: Only copy IO80211Family.kext to your System/Library/Extensions folder, you can leave everything else as is.</td>
+
    <td>No</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>FA311 PCI Adapter</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Netgear</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>GA311 PCI Adapter</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Netgear</td>
+
    <td>Works in 10/100/1000</td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>WG511T 802.11b/g CardBus Wireless Adapter</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Netgear</td>
+
    <td>Detected as an Apple Airport in 10.4.5! :)</td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>8100c</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Realtek</td>
+
    <td>Shows up as RTL8139</td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>8100s</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Realtek</td>
+
    <td>Supports 10Mb/s, 100Mb/s, 1000Mb/s</td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>8169</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Realtek</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>Dynex DX-E101</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Realtek</td>
+
    <td>Shows up as RTL8139, no need to install any drivers </td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>RTL8139 Series </td>
+
    <td></td>
+
    <td>Realtek / Belkin</td>
+
    <td>On-board and NIC (separate network card)<br />Includes Belkin Network PCI Card</td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>SMC 1211TX</td>
+
    <td></td>
+
    <td>SMC</td>
+
    <td>Works great, no need for drivers.</td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
<tr>
+
    <td>ADSL Router CPVA500 w/Ethernet and USB2 port</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Telsey</td>
+
    <td>Works fine via USB (when OSX86 isn't supporting your Ethernet) </td>
+
    <td>Yes</td>
+
</tr>
+
 
+
<tr>
+
    <td>Atheros AR5212 WLAN</td>
+
    <td></td>
+
    <td>atheros</td>
+
    <td>works using io80211family kext from 10.4.5 update</td>
+
    <td>no</td>
+
</tr>
+
 
+
<tr>
+
    <td>Via VT6103 (Rhine II)</td>
+
    <td></td>
+
    <td>Via</td>
+
    <td>Works fine with [http://www.pinxue.net/mac/viarhine.html 3rd driver]</td>
+
    <td>Yes</td>
+
    </tr>
+
</table>
+
<br>
+
 
+
==Other==
+
<table width="90%" border="1">
+
  <tr>
+
    <th width="16%" scope="col">Hardware Name </th>
+
    <th width="16%" scope="col">Device</th>
+
    <th width="17%" scope="col">Manufacturer</th>
+
    <th width="24%" scope="col">Notes</th>
+
    <th width="27%" scope="col">Fully working without patching</th>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Abit Serillel2</td>
+
    <td>Parallel ATA to SATA adaptor</td>
+
    <td>Abit</td>
+
    <td>Works with PATA hard drives but OS X gets confused about DVD-burners. (It sees that the burner is connected to the device, but doesn't list it as a burning device.)</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>AmbiCom/Broadcom BT2000C</td>
+
    <td>Bluetooth</td>
+
    <td>Ambicom/Broadcom</td>
+
    <td>Recognized and usable within 2 seconds!</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Belkin F8T001 (ver. 2)</td>
+
    <td>Bluetooth</td>
+
    <td>Belkin</td>
+
    <td>Works flawlessly without any configuration. </td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>Billionton Broadcom Bluetooth Dongle Class 1</td>
+
    <td>Bluetooth</td>
+
    <td>Billionton</td>
+
    <td>Works out of the box</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Broadcom Bluetooth Dongle</td>
+
    <td>Bluetooth</td>
+
    <td>Broadcom</td>
+
    <td>Recognized as Apple Bluetooth</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>BTU01a</td>
+
    <td>Bluetooth</td>
+
    <td>n/a</td>
+
    <td>Recognized as unknown / Mcally BTmini mice recognized as MSIMouse</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Cellink BTA-3120</td>
+
    <td>Bluetooth</td>
+
    <td>Silicon Wave</td>
+
    <td>Recognized as Silicon Wave, works PERFECTLY out of the box</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>D-Link DBT-120</td>
+
    <td>Bluetooth</td>
+
    <td>D-Link</td>
+
    <td>Recognized as Apple Bluetooth</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>Wacom Graphire 3 Classic</td>
+
    <td>Graphics tablet</td>
+
    <td>Wacom</td>
+
    <td>Works great with up-to-date drivers</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>MSI B-Toes</td>
+
    <td>Bluetooth</td>
+
    <td>MSI</td>
+
    <td>Works flawlessly without any configuration.</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Zonnet ZUB6101C</td>
+
    <td>Bluetooth dongle</td>
+
    <td>Zonnet</td>
+
    <td>Works perfectly, shows up as a Broadcom chip in System Profiler</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Nikon Coolscan V ED</td>
+
    <td>Film Scanner</td>
+
    <td>Nikon</td>
+
    <td>Use current software from manufacturer</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>VIA Firewire Card</td>
+
    <td>Firewire 400 card</td>
+
    <td>VIA</td>
+
    <td></td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td width="16%" scope="col">X-session</td>
+
    <td width="16%" scope="col">Midi</td>
+
    <td width="17%" scope="col">M-Audio (Evolution)</td>
+
    <td width="24%" scope="col">USB Midi Controller. No driver requiered</td>
+
    <td width="27%" scope="col">yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>USB 2.0 + FireWire + 10/100 Combo,Part #: JU-2NE012</td>
+
    <td>Multifunction USB 2.0 + FireWire + 10/100 Combo</td>
+
    <td>SIIG</td>
+
    <td>Works flawlessly without any configuration</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>IP 1500 Pixma</td>
+
    <td>Printer</td>
+
    <td>Canon</td>
+
    <td>Works with the drivers from cd, and with those found on the install DVD, also the app for printing pictures (found on the driver cd) works</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>C66 Stylus</td>
+
    <td>Printer</td>
+
    <td>Epson</td>
+
    <td>Recognized and working out of box.</td>
+
    <td>Yup!</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
  <tr>
+
    <td>Stylus C40S</td>
+
    <td>Printer</td>
+
    <td>Epson</td>
+
    <td>Works after installing supplied drivers.</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>Canon i350</td>
+
    <td>Printer</td>
+
    <td>Canon</td>
+
    <td>Recognized and working out of box. Additional support with original up-to-date driver.</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>  <tr>
+
    <td>HP 930C</td>
+
    <td>Printer</td>
+
    <td>HP</td>
+
    <td>works with the orig. PPC Driver or with Gimp-900Series-beta Driver. HP Toolbox don´t work.(In 8F1111 works Printer with internal Driver from OSx86</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>HP 970 Cxi</td>
+
    <td>Printer</td>
+
    <td>HP</td>
+
    <td>works with the orig. PPC Driver or with Gimp-900Series-beta Driver. HP Toolbox don´t work.(In 8F1111 works Printer with internal Driver from OSx86</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>HP laserjet 1012</td>
+
    <td>Printer, Monochrome Laser</td>
+
    <td>HP</td>
+
    <td>In 10.4.1 required lots of hacking, recompiling driver, etc.  In 10.4.3 8F1111A works awesome out of box - HP Toolbox doesn't work, but Apple even included an icon that looks just like it ;-)</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>HP Photosmart 8050</td>
+
    <td>Printer</td>
+
    <td>HP</td>
+
    <td>works perfectly with included drivers</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>Phaser 3110</td>
+
    <td>Printer</td>
+
    <td>Xerox</td>
+
    <td>works using the Samsung ML-1210 driver via GhostScript</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>C510N</td>
+
    <td>Printer, Color Laser</td>
+
    <td>Lexmark</td>
+
    <td>works with default built-in osx lexmark driver perfectly using all connection methods, including TCP/IP via Bonjour.</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>Z611</td>
+
    <td>Inkjet Printer</td>
+
    <td>Lexmark</td>
+
    <td>Does not work. Drivers not supported. Horrible printer anyway.</td>
+
    <td>No</td>
+
</tr>
+
  <tr>
+
    <td width="16%" scope="col">PSC 1315v</td>
+
    <td width="16%" scope="col">Printer, Multifunction</td>
+
    <td width="17%" scope="col">Hewlett Packard</td>
+
    <td width="24%" scope="col">Scanning and printing work fine</td>
+
    <td width="27%" scope="col">yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>P6250</td>
+
    <td>Printer, Multifunction</td>
+
    <td>Lexmark</td>
+
    <td>Recognized and working with the provided by Lexmark drivers. Only prints, can't get Scanner or Copy to work.</td>
+
    <td>Yes (printing)</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>HP psc1210</td>
+
    <td>Printer, Multifunction</td>
+
    <td>HP</td>
+
    <td>Recognized and working without problems. Install drivers provided on HP software cd and get utilities, scan and OCR works too.</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>RX 420</td>
+
    <td>Printer, Multifunction</td>
+
    <td>Epson</td>
+
    <td>Works perfect with the drivers of Epson RX 500, included in MAC OS 10.4.3.</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>LiDE-30</td>
+
    <td>Scanner</td>
+
    <td>Canon</td>
+
    <td>Requires OS X driver from Canon site. Carbon app, runs without error. Buttons all work. Image Capture app included with OS X says "No image capture device connected" - apparently no TWAIN or OS X integrated scanner functionality.</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>N650U</td>
+
    <td>Scanner</td>
+
    <td>Canon</td>
+
    <td>works with Adobe Photoshop. Required the orig. Plugin from  [http://de.software.canon-europe.com/software/canon_plug_ins22126.asp?model= link Canon Driver Site] works with SANE too)</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>FB630U</td>
+
    <td>Scanner</td>
+
    <td>Canon</td>
+
    <td>Works with Adobe Photoshop. Requires the original plugin and driver from  [http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=DownloadDetailAct&fcategoryid=351&modelid=6853 canon.com]<br>or [http://de.software.canon-europe.com/Scanners/Flatbed_Scanners/CanoScan_FB630U461.asp canon.de]</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Epson 1240</td>
+
    <td>Scanner</td>
+
    <td>Epson</td>
+
    <td>OSX Image capture software</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Epson 1650</td>
+
    <td>Scanner</td>
+
    <td>Epson</td>
+
    <td>OSX Image capture software</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>HP 4070</td>
+
    <td>Scanner</td>
+
    <td>HP</td>
+
    <td>works with the software/driver package for mac os x on their website</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>ScanJet 4890</td>
+
    <td>Scanner</td>
+
    <td>HP</td>
+
    <td>Works with the software/driver package for Mac OS X included.</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>USB2connect 5100</td>
+
    <td>USB PCI Adapter</td>
+
    <td>Adaptec </td>
+
    <td></td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>PCI USB 2.0 CARD CK0001</td>
+
    <td>USB PCI Adapter 4+1 ALI Chipset</td>
+
    <td>generic</td>
+
    <td>Works out of the box</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>iFP-340</td>
+
    <td>MP3/WMA PLAYER</td>
+
    <td>iRIVER</td>
+
    <td>iRiver Music Manager for Mac</td>
+
    <td>yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Samsung SCH-a670</td>
+
    <td>Cell Phone/Modem</td>
+
    <td>Samsung (Verizon Wireless)</td>
+
    <td>Initially comes up as Apple Internal 56k Modem...change to 'au CDMA 1X WIN W01K' and it works flawlessly!</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
  <tr>
+
    <td>Wacom Graphire4</td>
+
    <td>Graphics Tablet</td>
+
    <td>Wacom</td>
+
    <td>Installed with driver from wacom site, driver on cd was not supported</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
<tr>
+
    <td>Wacom Volito 2</td>
+
    <td>Graphics Tablet</td>
+
    <td>Wacom</td>
+
    <td>Works out of the box</td>
+
    <td>Yes</td>
+
  </tr>
+
 
+
</table>
+

Latest revision as of 05:10, 15 December 2020

sHtyzS https://writemyessayforme.web.fc2.com/#writemyessay


This page was last modified on 15 December 2020, at 05:10.
This page has been accessed 1,070,884 times.
Powered by MediaWiki © 2021 OSx86 Project  |   InsanelyMac  |   Forum  |   OSx86 Wiki   |   Privacy policy   |   About OSx86   |   Disclaimers