Editing HCL 10.4.9

Jump to: navigation, search

Warning: You are not logged in.

Your IP address will be recorded in this page's edit history.
The edit can be undone. Please check the comparison below to verify that this is what you want to do, and then save the changes below to finish undoing the edit.
Latest revision Your text
Line 1: Line 1:
{{Hardware_Components|10.4.9}}
+
This is a component level hardware compatibility list. We want to keep it as accurate as possible, but please, do not entirely rely on this list when buying hardware. Add which parts you have working in the categories listed below, or create a new category. Please keep alphabetical order inside the categories. The categories themselves are ordered by popularity. Please list any caveats or problems as well.
 +
 
 +
* ONLY add hardware that you have TESTED. Don't add hardware just because you think it might work.
 +
* Please add hardware into tables.
 +
* This is for 10.4.9 builds only.
  
 
==Motherboards==
 
==Motherboards==
Line 21: Line 25:
 
|Yes, Uphuck 1.2 and 1.3 with sound driver
 
|Yes, Uphuck 1.2 and 1.3 with sound driver
 
|-
 
|-
|[http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=LG-95&fMTYPE=LGA775&pPRODINFO=Specifications&fSEARCHTEXT=LG-95 LG-95]
 
|Intel 945GC + ICH7
 
|
 
* BIOS version: 14
 
* Installation method: uphuck 10.4.9
 
* Audio (ALC 883): 2ch only so far. Works with Azalia driver from installer.
 
* Video (GMA 950): Not tested, used with Geforce 7600GS
 
* IDE and SATA: Works out of the box
 
* ACPI: Restart & Shutdown works fine so far.
 
* PROs: Very cheap and compatible.
 
* CONs: NOT an overclocker motherboard, FSB is locked in the Bios.
 
|Yes, uphuck
 
||-
 
  
 
+
|}
 
+
|} . .
+
  
 
====As-Rock====
 
====As-Rock====
Line 46: Line 35:
 
!Fully working without patching
 
!Fully working without patching
 
|-
 
|-
|ASROCK Conroe 1333-D667 (socket 775)
+
|Place holder
|945G/ICH7
+
|Place holder
|2.33GHz Core2Duo
+
|Place holder
Installed JAS 10.4.6, then upgraded to 10.4.10 with Mac.Nub
+
*Place holder
I've Been running this system rock solid at least 6 months with no glitches!
+
|Place holder
Also, I understand that upgrading the BIOS past v1.3 will make it not work.  Anyone had any luck with the newest BIOS v1.6?  I want to get a wolfdale chip which isn't supported prior to BIOS rev 1.6.
+
|}
Also, I'm using a PNY 7300GT 256MB working full QE/CI/OpenGL with mac.nub's 256MB inject driver on the 10.4.10 disc.
+
|*No.  But everything works if you apply Mac.nub's GMA950 and R1000 drivers from the 10.4.10 disc during install, so YES, sort-of.
+
Am booting with an IDE drive.  Haven't gotten SATA working native bootable, but it sees all drives attached.
+
|} . . .
+
  
 
====Asus====
 
====Asus====
Line 64: Line 49:
 
!Fully working without patching
 
!Fully working without patching
 
|-
 
|-
|A8N SLI Deluxe socket 939
+
|Place holder
|NForce 4
+
|Place holder
|Installed
+
|Place holder
*from Uphuck 10.4.9 v1.3 upgraded to 10.4.10
+
*Place holder
*Dethforce
+
|Place holder
*sound, network (with patch) work
+
|}
*I had to put a line in the boot file to get the keyboard to work
+
*I haven't tried the sata much as I heard there were errors
+
*Win XP is on sata drive, Mac is on pata
+
|no
+
|-
+
 
+
 
+
|} . . . . . . . . . . . . . .
+
  
 
====DFI====
 
====DFI====
Line 156: Line 133:
 
!Fully working without patching
 
!Fully working without patching
 
|-
 
|-
|P17G
+
|Place holder
|Intel 945GC ICH7
+
|Place holder
|All Pro Apps Working fine, minor issues with video card not displaying certain things, iLife, tested
+
|Place holder
with JaS Tiger 10.4.9 and Kallyway Leo 10.5.1
+
*Place holder
|No Patching Needed
+
|Place holder
|} . . .
+
|}
  
 
===Intel===
 
===Intel===
Line 186: Line 163:
 
!Fully working without patching
 
!Fully working without patching
 
|-
 
|-
|PX865 PEPROII
+
|Place holder
|Intel 865 PE/ ICH5
+
|Place holder
|Uphuck 10.4.9 1.3i with Intel SSE3 kernel. Everything seems to work.
+
|Place holder
*No fully tested yet
+
*Place holder
|No
+
|Place holder
|} . . . . . . .
+
|}
  
 
====AsRock====
 
====AsRock====
Line 199: Line 176:
 
!Notes
 
!Notes
 
!Fully working without patching
 
!Fully working without patching
 
|-
 
|[[4CoreDual-VSTA]]
 
|PT 880 Ultra Chipset
 
|Install method : Uphuck 1,4
 
*Format & set partition as MBR
 
*patch : CPUPowermanagemnt
 
*VGA : ViaRhine
 
*System : Azalia Out
 
*Network : Via Rhine
 
|Fully
 
 
|-
 
|-
 
|Place holder
 
|Place holder
Line 216: Line 182:
 
*Place holder
 
*Place holder
 
|Place holder
 
|Place holder
|} . . . . . . . . . . . . . . . .
+
|}
  
 
====Asus====
 
====Asus====
Line 224: Line 190:
 
!Notes
 
!Notes
 
!Fully working without patching
 
!Fully working without patching
|-
 
|P4C800 Deluxe
 
|Intel 875P / ICH5
 
|Using latest BIOS (1021.005) with HDD and DVD on IDE-PATA. Audio works OOB, LAN with additional Card, Firewire not tested. RAID disabled. Using uphuck 10.4.9 v1.4i R2 and setting "Remove CpuPower", "Remove Thermal", "ICH8/6").
 
|No
 
 
|-
 
|-
 
|P4B533-V
 
|P4B533-V
Line 430: Line 391:
 
! Full Work / No Patch
 
! Full Work / No Patch
 
|-
 
|-
|Opteron 175
+
|Place Holder
|works like a charm
+
|Place Holder
|Opteron 175 @ 2.2
+
|Place Holder
|just required AMD kernel
+
|Place Holder
|} . .
+
|}
  
 
===Intel===
 
===Intel===
Line 588: Line 549:
 
|HiDefinition
 
|HiDefinition
 
|Yes/Natit 1.0 or higher
 
|Yes/Natit 1.0 or higher
|-
+
|} . .
|8800GTS 320MB
+
|EVGA
+
|used installer from [http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=65849&hl=8800 here]
+
|QE and CI work, there is some problem with full screen mode, something to do with the NF4 chipset
+
|all resolutions
+
|requires patch
+
|} . . . .
+
  
 
===AGP===
 
===AGP===
Line 608: Line 562:
 
!Resolution
 
!Resolution
 
!Full Work / No Patch
 
!Full Work / No Patch
|-
 
|Radeon X800-XT (256MB)
 
|Sapphire
 
|Works after changing the Device-ID in CallistoHAL.kext and installation of Callisto-06
 
|No / No
 
|Any
 
|No/No
 
 
|-
 
|-
 
|Radeon X1600 Pro (256MB)
 
|Radeon X1600 Pro (256MB)
Line 647: Line 594:
 
|Any
 
|Any
 
|Yes/No
 
|Yes/No
|-
+
|}
|Geforce 7300GT (256MB)
+
|PNY
+
|Works perfectly after installing mac.nub's 256MB inject on the 10.4.10 disc
+
|Yes and OpenGL
+
|Any
+
|Yes/No
+
|} . .
+
  
 
===PCI===
 
===PCI===
Line 714: Line 654:
 
|See notes
 
|See notes
 
|}
 
|}
 
{| class="wikitable" width="100%"
 
|-
 
!Hardware Name
 
!Manufacturer
 
!Notes
 
!Fully working without patching
 
|-
 
|M-Audio Revolution 5.1
 
|M-Audio
 
|Does not work at all. Card not even detected.
 
|No
 
|} .
 
  
 
{| class="wikitable" width="100%"
 
{| class="wikitable" width="100%"
Line 740: Line 667:
 
* Deaktivate your internal audio, then plug the USB Audio Adapter in your USB 2.0 Port
 
* Deaktivate your internal audio, then plug the USB Audio Adapter in your USB 2.0 Port
 
|YES!!! OSX 10.4.9 and 10.4.10 - Super Stereo Sound!
 
|YES!!! OSX 10.4.9 and 10.4.10 - Super Stereo Sound!
|} . .
+
|}
  
 
==Network Cards==
 
==Network Cards==

Please note that all contributions to OSx86 may be edited, altered, or removed by other contributors. If you do not want your writing to be edited mercilessly, then do not submit it here.
You are also promising us that you wrote this yourself, or copied it from a public domain or similar free resource (see OSx86:Copyrights for details). Do not submit copyrighted work without permission!

Cancel | Editing help (opens in new window)

Templates used on this page:

Powered by MediaWiki © 2015 OSx86 Project  |   InsanelyMac  |   Forum  |   OSx86 Wiki   |   Privacy policy   |   About OSx86   |   Disclaimers